Valencia-Property.nl FAQsWaarin is Valencia-Property.nl anders dan andere makelaars?

Ten eerste zijn we heel eerlijk. Je ziet dit aan de hand van de beschrijvingen op de site hoe het huis er echt uitziet en we zetten geen huizen op de site die we niet in portefeuille hebben, nooit hebben bestaan of jaren geleden zijn verkocht maar er leuk uitzien. We werken meestel uitsluitend voor de koper en nemen geen steekpenningen aan om een huis dat te koop staat meer aandacht te geven of te pushen.

Hoeveel kost het mij om een huis te kopen in Spanje?

De basiskosten waar je rekening mee moet houden zijn 14-16% voor het aankopen zonder hypotheek en 16-17% voor aankopen met hypotheek. (Het grootste deel hiervan is de verschuldigde belasting op de verkoop van onroerend goed van 10%).

Wat is jullie gebied?

We werken in het hele gebied in en rond Valencia tot ongeveer 20 km ten noorden en zuiden en 40 km ten westen. (Het heeft geen zin om naar het oosten te gaan!) De overgrote meerderheid van de verkopen vindt plaats in de stad Valencia zelf. We hebben ook specialisten die werken in de gebieden Gandia, Denia en Alcossebre en verder landinwaarts.

Hoeveel rekent VP mij?

3% plus BTW met een minimum van 2700 euro (voor huizen onder de 90000 euro). We zijn eerlijk over onze prijzen omdat we weten dat de service die je krijgt veel waard is. We houden onze kosten zo laag mogelijk en zorgen jou een goede deal te kunnen bieden (we hebben bijvoorbeeld geen kantoren omdat we vanuit ons huis werken). Laat je niet misleiden door makelaars die je niets in rekening brengen en je vertellen dat ze de verkoper ook niets in rekening brengen. Vergelijk de huizenprijzen met die van andere makelaars in de omgeving en je zult zien dat onze huizenprijzen de laagste zijn. Soms hebben we huizen voor 10-20% minder dan sommige van onze concurrenten. Vraag gerust waarom als je wilt

Voor sommige huizen krijgen we een commissie van de verkoper voor de verkoop strategie van hun huis in andere landen. In deze gevallen vragen we de verkoper een vergoeding van 2%. Maar het werk wordt nog steeds gedaan namens onze kopers (onze klant) om hen de beste deal te bezorgen.

Hoe zit het met een hypotheek?

Hypotheken in Spanje zijn terug van weggeweest. De kosten voor het krijgen van een hypotheek zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald doordat de overheid veel van de kosten voor het krijgen van een hypotheek bij de bank zelf legt. Het vrijmaken van eigen vermogen op een huis in een ander land of een eerder verworven woning is vaak goedkoper dan het krijgen van een compleet nieuwe hypotheek en zou ook overwogen moeten worden als je in de gelukkige positie verkeert dat te kunnen doen.

De hypotheekrente ligt momenteel rond de 3% voor het eerste jaar en de meeste hypotheken van het afgelopen jaar zijn vaste rentes. Je moet verwachten dat je ongeveer 1-2% aan openingsprovisies en makelaarskosten betaalt als je een hypotheek regelt, maar je moet zeer kleine aflossingsclausules hebben, soms 0% maar maximaal 1%.

Welke ondersteuning krijg ik?

We verkopen je niet alleen het huis en daarna bekijk je het maar! We hebben klanten die keer op keer bij ons terugkomen omdat ze weten dat we op vrijwel elk gebied redelijkerwijs dingen voor ze kunnen regelen. We hebben overal contacten die kunnen helpen om je leven gemakkelijker te maken. En als we het niet kunnen, dan zeggen we dat we het niet kunnen! We helpen je, ook weer redelijkerwijs, met de meeste dingen die je moet doen, maar bel ons alsjeblieft niet op om te zeggen "Ik ben verdwaald, waar ben ik?" twee maanden na de verkoop, of sta erop dat we om 23.00 uur langskomen om een boiler voor je te repareren daar worden wij niet blij van.

Hoe ver zijn we van de zee verwijderd?

De meeste van de huizen liggen niet aan de kust, de meeste appartementen in de stad Valencia zelf liggen. En je krijg je meer waar je geld voor huizen in het binnenland dan aan de kust. Vrijwel alle huizen liggen echter binnen 30 minuten van Valencia en de zee en de huizen in de stad liggen meestal op maximaal tien minuten rijden. Er zijn er een paar binnen een straal van 45 minuten en als je heel langzaam rijdt zou je kunnen zeggen een uur, maar dat is het maximum.

Wat zijn de kosten van een huis in de omgeving?

De lopende jaarlijkse kosten zijn variabel, afhankelijk van het gebied, de belastbare waarde van het huis enzovoort, maar voor een huis van 200.000 euro zou je min of meer het volgende hebben als je er permanent zou wonen.
Gemeentebelasting = 500 euro per jaar,
Afvalinzameling = 60 euro per jaar,
Elektriciteitsrekening = 100 euro per twee maanden,
Water = Met zwembad gemiddeld ongeveer 50 euro per twee maanden, zonder zwembad ongeveer 25 euro.
Gas = Flessen zijn 16 euro per stuk, maar als je stadsgas hebt, kijk dan naar 50 euro per twee maanden.
Telefoon = Hoe lang is een touwtje?

Als je hier niet bent, veranderen de kosten dienovereenkomstig, maar je moet ongeveer 120-150 euro per maand begroten voor onderhoud als je het zwembad moet onderhouden en tuinieren.

Hoe zijn de scholen en zal mijn kind zich thuis voelen?

De openbare scholen in Spanje zijn goed. Leraren worden over het algemeen gerespecteerd en er zijn zelden probleemscholen buiten de binnenstad. Dat wil echter niet zeggen dat je het per se eens hoeft te zijn met het onderwijs systeem. Onafhankelijke scholen zijn er zowel in het Engels als in de IB-versies, evenals Spaanse onafhankelijke scholen. We kunnen je advies geven en met je praten over scholen als je hier komt wonen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over het beste onderwijs voor je kinderen, maar uiteindelijk is de beslissing aan jou en je krijgt maar één kans, dus je moet de beste beslissing voor je kind nemen. We hebben een lang artikel geschreven over internationale scholen, hier.

Over het tweede punt kunnen wij geen advies geven. Het hangt af van het kind. Meestal wennen kinderen sneller dan volwassenen en leren ze de taal beter, maar er zijn bepaalde speciale gevallen. Je moet echt twee keer nadenken voordat je kinderen met speciale behoeften meeneemt, want de ondersteuning is er over het algemeen niet en speciale scholen in Spanje voor handicaps of leermoeilijkheden zijn al een paar jaar geleden opgenomen in het regulier onderwijs.

Heb ik een advocaat nodig?

We bevelen een advocaat aan. Als je zonder hypotheek koopt, is het sterk aanbevolen om een advocaat te hebben, omdat het overdrachtsproces door hen wordt gedaan in samenwerking met ons, d.w.z. wij sturen hen voor jou aan. Als je met een hypotheek koopt, raden we aan om je volmachten aan een advocaat te geven om te voorkomen dat je voor de ondertekeningsdatum terug moet vliegen tegen mogelijk zeer hoge vluchtprijzen, want de bank controleert het huis om er zeker van te zijn dat er geen schulden zijn etc. Ze zullen je geen geld lenen als er problemen zijn met het huis.

De kosten zijn 400 euro voor volmachten en vanaf 1000 euro tot 1% van de waarde van het huis voor de volledige som van volmachten, overdracht en juridische vertegenwoordiging in het koopproces en het opvolgen van zaken zoals het wisselen van de rekening.

Hoe zorg ik dat ik klaar ben om te kopen?

Bekijk deze blogpost hier om je voor te bereiden op de aankoop.

Hoe nauwkeurig zijn jullie beschrijvingen?

Op de dag dat we de foto's maken, maken we veel aantekeningen en stellen we alle juiste vragen aan de eigenaar. We streven ernaar om zo nauwkeurig (en waarheidsgetrouw) mogelijk te zijn op de site, maar af en toe kunnen we een detail verkeerd hebben, dus de beste controle is om de woning zelf te bekijken als je er bent.

Als iets niet is zoals we het hebben beschreven, vraag ons dan waarom.

Hoe betaal ik mijn rekeningen?

Op de dag van de ondertekening geven de eigenaars ons de gegevens van hun rekeningen en wij (of de secretaresse van de advocaat) zetten ze op jouw naam en maken een automatische incasso op jouw bankrekening. Daarom moeten we jouw bankgegevens krijgen om de wijziging door te voeren. Elektriciteit, water, gas en telefoon worden op deze manier gewijzigd. De notaris die de akte ondertekent, is verantwoordelijk voor het doorgeven van de eigendomsoverdracht aan de gemeente ten behoeve van de gemeentelijke belastingen.

Kunnen jullie mij aan een baan helpen?

We zijn geen uitzendbureau, maar we kunnen je wel helpen met contacten en ideeën die je op weg kunnen helpen. We hebben al eerder banen gevonden en vacatures voorgesteld en we hebben werk doorgegeven aan vakmensen, vooral als ze een uitstekende staat van dienst hebben, maar we kunnen je niets beloven.

Waar zit het addertje onder het gras?

Dat is er niet. Echt niet. We doen ons best om een woning in Valencia voor je te vinden, je er te vestigen en je leven hier zo goed mogelijk te maken. We vertellen je de waarheid over waarom je wel of niet een huis zou moeten kopen, afhankelijk van je individuele omstandigheden. We doen suggesties over wat je kunt doen als je hier bent, wat werk betreft, en proberen je in contact te brengen met mensen die je op weg kunnen helpen. Je zult geen betere ondersteuning vinden.