Alzira

Alzira is een stad en gemeente in de provincie Valencia.. Het is de hoofdstad van de comarca Ribera Alta en heeft 46.300 inwoners. De stad ligt op de linkeroever van de rivier de Júcar en is het hart van de op één na grootste stedelijke agglomeratie in de provincie, met meer dan 100.000 inwoners. Tijdens de 20e eeuw transformeerde Alzira van een landbouweconomie naar een diverse industriegerichte stad met een belangrijke commerciële infrastructuur en bijbehorende diensten. Enkele bedrijven hebben hun hoofdkantoor in de stad, waaronder bouw- en uitgeverijen, diverse industrieën en meer.

Alzira heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Iberische nederzetting Algezira Sucro, die zijn naam kreeg vanwege de insulaire ligging tussen twee takken van de Sucro (Júcar) rivier. Het werd de Saetabicula van de Romeinen en werd Jazīrat Shuvr genoemd door de Moren. Het werd in 1242 bij het christelijke Spanje gevoegd, maar raakte in verval na de verdrijving van de grote Morisco-bevolking aan het begin van de 17e eeuw. De stad heeft een renaissance stadhuis (1540; nu een nationaal monument) en een Romeinse brug over de Júcar. Ruïnes van het 14e-eeuwse klooster van La Murta liggen vlakbij.

Alzira ligt aan de voet van de Sierras van Murta en Agulles, in het hart van de Boven-Júcar regio, waarvan het de hoofdstad is. De stad ligt in het centrum van een rijk landbouwgebied, met sinaasappelboomgaarden en rijstvelden rondom de stad. Alzira exporteert sinaasappels en bijproducten, produceert papierwaren en fokt pluimvee. De stad staat ook bekend om zijn prachtige architectuur, waaronder het eerder genoemde Renaissance stadhuis en de Romeinse brug, evenals de ruïnes van het 14e-eeuwse klooster van La Murta.
Al met al is Alzira een mooie en historische stad met een rijk cultureel erfgoed en een bloeiende economie. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van de architectuur en geschiedenis van de stad, of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van het omliggende platteland, Alzira is een onmisbare bestemming voor iedereen die naar Valencia reist.

Alzira heeft ook een van de internationale scholen in de omgeving van Valencia en een kleine en groeiende internationale bevolking zowel in als buiten de stad.

We apologize if you are not seeing any properties listed for Alzira. However, we are here to help you find your dream home.

Please do not hesitate to contact us for more information about available properties in Alzira, or other locations similar to Alzira.

Our team of experts is ready to assist you in your search and provide you with the best options that meet your needs.

You can reach us through our contact form below.