Torrente

Torrente, ook bekend als Torrent, is een stad in de agglomeratie Valencia. Het is de grootste gemeente van de Comarca Horta Oest, met 83.962 inwoners in 2020. De stad ligt ongeveer 7 km van Valencia zelf en is verbonden via de metro. De twee metrolijnen die Torrente aandoen zijn lijn 1 en lijn 5. De stad grenst aan Aldaia, Alaquàs, Xirivella, Picanya, Catarroja, Alcàsser, Picassent, Montserrat, Godelleta, Turís en Chiva.

Torrente heeft een paar kleine heuvels op gemeentelijk grondgebied, waaronder El Vedat, Morredondo, Barret, Cabeçol de l'Aranya en de Serra Perenchiza. De stad heeft een interessant cultureel leven en een decennialange chocolade traditie, een heerlijke specialiteit die de moeite waard is om persoonlijk te komen proeven als je een chocoladeliefhebber bent. De stad heeft ook een paar opmerkelijke monumenten, waaronder de Kerk van Maria Hemelvaart, de Hermitage van de Heilige Christus van de Berg en het Paleis van de Graven van Cervellón.

Om in Torrente te komen kun je de metrolijnen 1 en 5 van Valencia nemen, die stoppen bij metrostation 1 Torrent in het stadscentrum en metrostation 2 Torrent Avinguda, met een nabijgelegen taxistandplaats. Beide stations liggen in zone B. Het centrum van de oude stad is gemakkelijk te voet te bereiken en er zijn ook busdiensten beschikbaar. TorrentBus rijdt vier routes in de stad en MetroBus lijn 170 stopt meerdere keren tussen Torrent en Valencia. Als je op zoek bent naar een comfortabel leven in een buitenwijk van Valencia, dan is Torrente een goede optie om te overwegen.

Beschikbare huizen : 3