Moncada

Moncada is een gemeente in de comarca Horta Nord in de Valenciaanse Gemeenschap, Spanje. De naam van de gemeente wordt officieel geschreven als Moncada en het grenst aan verschillende andere plaatsen, waaronder Alfara del Patriarca, Bétera, Foios, Museros, Náquera en Valencia. De gemeente heeft een rijke geschiedenis, met bewijzen van menselijke bewoning die teruggaat tot het begin van de Romaanse tijd. De makkelijkste manier om Moncada te bereiken is vanaf Valencia via de CV-308, en de stad heeft drie stations van Metro Valencia, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is.

Dit is belangrijk voor studenten, want de hoofdcampus van de CEU Universiteit ligt in Moncada, waar studenten veel cursussen kunnen volgen waarvan sommige in het Engels, zoals Tandheelkunde. Moncada heeft daarom veel huizen die verhuurd worden aan studenten en heeft daarom veel jongere bewoners.

Hoewel Moncada een rijke geschiedenis heeft, is het belangrijk om te weten dat de Spaanse inquisitie ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het verleden van de regio (dat hadden wij niet verwacht). De inquisitie werd in 1478 ingesteld om ketterij in Spanje te bestrijden, maar diende ook om Joden en moslims te vervolgen. In 1502 werd de islam verboden in Granada en de vervolging van moslims versnelde in 1507 toen Jiménez tot grootinquisiteur werd benoemd. Moslims in Valencia en Aragon werden onderworpen aan gedwongen bekering of verdrijving. Ondanks deze duistere geschiedenis en misschien wel juist daardoor, is Moncada nog steeds een bezoek waard.

Het spijt ons als je geen huizen ziet voor Moncada. We zijn er echter om je te helpen bij het vinden van je droomhuis.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over beschikbare woningen in Moncada, of andere locaties die vergelijkbaar zijn met Moncada.

Ons team staat klaar om je te helpen bij je zoektocht en je de beste huizen te zoeken die aan jouw wensen voldoen.

Je kunt ons bereiken via ons contactformulier hieronder