Moraira

Moraira is een klein, pittoresk kustplaatsje in de comarca Marina Alta, 80 km ten noorden van Alicante en 100 km ten zuiden van Valencia. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis als vissersdorp en die wortels zijn vandaag de dag nog steeds duidelijk zichtbaar. De vismarkt is een van de populairste van de Costa Blanca en de haven heeft vijf vissersboten in bedrijf. De economie van Moraira veranderde drastisch in de jaren 1970 en 1980 door het internationale toerisme. De stad breidde zich uit om plaats te bieden aan nieuwe vakantiehuizen en infrastructuur voor toeristen. Vandaag de dag is de permanente bevolking van Moraira ongeveer 10.000, hoewel dit in de zomer oploopt tot 36.000 inwoners. Er wonen veel expats permanent in de stad en het gebied is erg populair bij welgestelde gepensioneerden, vooral Britten. De meeste bezoekers aan Moraira zijn Spaans, Brits, Duits, Nederlands en Frans.

Een van de beste dingen aan Moraira zijn de prachtige baaien. Het dorp biedt reizigers een breed scala aan plekken voor alle smaken en leeftijden, van relatief zachte zandstranden tot ruigere rotsachtige baaien. Enkele van de beste baaien om te bezoeken zijn Cala Cap Blanc, Cala L'Andragó en Cala Portitxol. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een avontuurlijke plek om te verkennen, Moraira heeft voor ieder wat wils.

Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Moraira, dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Enkele van de beste activiteiten zijn een bezoek aan het kasteel van Moraira, het verkennen van de historische straten van de stad en genieten van de plaatselijke keuken. Er zijn ook volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en watersporten. Met zoveel te zien en te doen is Moraira de perfecte bestemming voor een ontspannen en plezierige vakantie of om te wonen.

We apologize if you are not seeing any properties listed for Moraira. However, we are here to help you find your dream home.

Please do not hesitate to contact us for more information about available properties in Moraira, or other locations similar to Moraira.

Our team of experts is ready to assist you in your search and provide you with the best options that meet your needs.

You can reach us through our contact form below.